Kamerverhuur Cennini Gianni - San Gimignano (Siena) Toscane
www.sangiapartments.com
SangiApartments - Vakantieappartementen in het centrum van San Gimignano Toscane ItaliŽ SangiApartments - Vakantieappartementen in het centrum van San Gimignano Toscane ItaliŽ SangiApartments - Vakantieappartementen in het centrum van San Gimignano Toscane ItaliŽ
Vakantieappartementen in het centrum van San Gimignano Toscane ItaliŽ
San Gimignano - Klik voor een uitvergroting

De geschiedenis van de stad ontstaat in de 6e eeuw v. chr., toen de Etrusken begonnen met de uitbreiding van hun gebieden. De namen van de stad: San Gimignano is in de loop van de eeuwen diverse malen van naam veranderd: Van Velathri tot Silvia tot aan San Geminiano, beschermheer van de stad.
De roem van San Gimignano: De stad verkreeg mondiale bekendheid tegen het einde van de 11e eeuw en werd een verplichte tussenstop voor de pelgrims die op de Via Francigena reisden, een belangrijke verbindingsweg waarover veel handel werd bedreven.
Tussen 1000 en 1200 was San Gimignano een religieuze stad, en werd er een eerste stadsmuur omheen gebouwd, waar we vandaag de dag nog drie toegangspoorten van kunnen aanschouwen: Arco della Cancelleria, Arco De'Becci en di Di Goro. Hierna werden vele torens gebouwd: zeker 72; zij vormden een symbool voor de economische en politieke welvaart. In 1255 werd de tweede stadsmuur gebouwd, waardoor drie nieuwe stadswijken binnen de ring van torens kwamen te liggen: San Giovanni, San Matteo en Quercecchio. Van de 13e tot de 14e eeuw kende de stad een zodanige ongeremde welvaart dat de gemeente dit zelfs wat moest inperken. In de loop van de tijd werd de welstand vervangen door hongersnood, de welvaart door pestepidemieën; de politieke rust door onderlinge oorlog tussen de families van de Salvucci, (Ghibellijnen) en de Ardinghelli (Guelfen).
Vanaf toen viel de stad in handen van de stad Florence die in 1353 de burcht van Rocca di Montestaffoli liet bouwen, gelegen op het hoogste en daardoor meest strategische punt van San Gimignano. Helaas moet gezegd worden dat vanaf 1500 de glorie van de schitterende stad met de torens in economisch en politiek verval kwam, en dat haar inwoners van de landbouw moesten zien te overleven.
Via San Giovanni, 21 53037 San Gimignano (Siena) Toscane ItaliŽ   
Tel. +39 0577941962 - Fax +39 0577941051 - Cell. +39 3470748188 - Email: info@sangiapartments.com   
San Gimignano
Appartementen
Prijslijst
Reserveringen
Foto's
Route
aanbiedingen
Podere Sant'Elena  Bed & Breakfast - Agritoerisme in Toscane San Gimignano Italië
Agritoerisme in Toscane
Was u tevreden over uw verblijf bij ons? Maak ons dan een Top Hotel in San Gimignano! Beveel ons aan bij anderen!
Cybermarket Web Agency